Like dan Dapatkan Penghantaran Percuma untuk tempahan PRODUK terpilih!!

Rabu, 23 November 2011

Gemok @ Obesiti?

Assalamualaikum
.. Dah lama pula Cik Az tak update blog ni... Harini Cik Az Nak menulis
tentang satu 
isu masalah kesihatan yang agak merisaukan Cik Az juga.. maklumlah.. Nampaknya Cik Az sedang mengalami masalah ni juga.. hehehe...

Wah boleh gelak pula Cik Az walau sebenarnya sangat gusar di saat ini...


Adakah Anda Gemok?


         
     
Eh, nampaknya ada yang mula tengok pada badan sendiri.. cuba tengok
lengan...tengok peha Erm dah tentu, yang sedang bermain di
fikiran...Bahagian perot... ye tak? hehe.. Bila sebot gemuk je, kite
mesti pegang perut.. Boncit atau tidak?




Sedikit
info yang Cik Az Baca...


 Menurut Sumber di Berita Harian pada 14/11/2011

"Kadar obesiti di Malaysia tertinggi di kalangan negara ASEAN ".

Dan Pagi tadi baca paper Kosmo Pula, iklan dari Kementerian Kesihatan tentang
isu yang sama juga... Isu ini kini juga mendapat perhatian yang meluas dari pelbagai pihak,


Adakah
isu ini tidak membimbangkan kita...Atau Mungkin Buat-buat tak bimbang
ye tak?

Menjadi Pilihan Rakyat Malaysia
Tak mampu menolak kan?
Mana tak
nya... hari-hari tengok iklan makanan segera di tv.. Mana boleh
tahan... Malam ni tengok iklan, tengahari esok pakat serbu restoran makanan segera..
 


 



Terliur Pulak tengok gambar makanan ni kan..

Ok..
Berbalik Tentang masalah obesiti...



Akibat Obesiti, sebenarnya kita juga turut mengundang kepada masalah kronik
lain yg boleh mengancam nyawa kita


seperti   Diabetis,  Sakit Jantung, Kanser

  
 
Apa yang patut kita lakukan sekarang adalah langkah pencegahan awal.. Semoga
kita sentiasa sihat dan bebas dari sebarang penyakit... Nak Makan
makanan segera tu bukan lah tak boleh langsung kan.. tapi mesti lah di
kawal.. Tak lupa untuk bersenam setiap hari... Cik Az sendiri rasa da
patut mula untuk bersenam.. Terasa macam nak skipping pulak.. hai larat
lagi tak nak lompat ni..




Sebelum
Cik Az akhiri acerita hari ni.. Cik Az nak review Produk Untuk mereka
yang sakit Diabetis.. Kini anda juga boleh menikmati  gula..
ha... tapi bukan gula tebu ye.. tapi... Produk Biomanis Pemanis
semulajadi..Buat Pengetahuan pembaca, produk ini juga dapat menbantu menurunkan berat badan...Baca Info lanjut tentang Produk ok.. Mungkin Boleh suggest produk ni kepada rakan-rakan lain yang berpenyakit.. 



Reactions:

2 comments :

Catat Ulasan

Lagi Cerita Best Mesti Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

apesal

Ada Sebarang Pertanyaan?? Hubungi saya di Sini